İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İNTERNET SATIŞLARI İÇİN BAŞVURU ŞEKLİ DEĞİŞTİ.--2--

İNTERNET SATIŞLARI  İÇİN BAŞVURU ŞEKLİ DEĞİŞTİ.--2--

 

Yeni tapu başvuru işlemleri nasıl yapılır ve dikkat edilecek uygulamalar.

 

Gelişen teknoloji ve gelişen uygulamalar sayesinde her türlü  işlemler artık kısa sürede olma yoluna gidiyor. Dünya değişiyor , ülkelerin zenginleri , hükümetlerin yöneticileri , bunun yanında ticaret ve insanların görüşmeleri değişiyor ve tabiiki hayatın olmazsa olması alım satımda hızlanıyor ve değişiyor.

 Ticaret in e-ticarete kayması  devamında alım satımı da hızlandırdı. Alım satım işlemleri artık daha hızlı ve güvenli ortamlarda kişinin gayrimenkulu başka yerde bile olsa bulundugu yerden bir ilden başka ile gitmeden yapılabilecek.

Bu tür işlemlerin yapılması için şahsın edevlet şifresi olması yeterli. İnternette arama motorlarına web tapu yazılarak girileceği gibi  https://webtapu.tkgm.gov.tr/  adresinden de ulaşılabiliyor.

Sisteme girildiğinde dikkat edilmesi gereken konuların başında sisteme kendi şahsınıza ait cep telefon numarası girilmesi gerekiyor. Bu işlemi sağ üst köşedeki “ad soyad baş harfleri yazan “ yerden yani profil kısmından bir kereye mahsus girilmesi gerekiyor. Bu numara oldukca önemli . Aynı anda birden fazla kişi aynı teli kullanılmasına müsaade edilmiyor. Bundan sonraki tapu satış işlemleride tüm mesaj ve bilgilendirmeler bu telefona mesaj olara k geliyor.

Sistemin avantajları

Web tapu sistemine girildiğinde mal sahibi kendi mallarına uyarı ekleyerek sahte vekaletle bile olsa kendi direkt tapuya gelmeden ilgili  mülkünde satış işlemlerine müdahele edilmesini engelliyor.

Mülk sahibi ilgili mülkü için başka bir kişiye yetki verip ilgili şahsın mülkü satabilmesine izin verebiliyor.

İşlemler için alıcı ve satıcı bilgilerini mülkü satan şahıs web tapudan girip işlemi tamamladıgında harç mesajı ilgili telefonlara geliyor,ve buradan direkt olarak harç ödemesin yapabiliyoruz.

Harç ödemesini yaptıktan sonra daha önce elden yaptıgımız para sayma işlemleride  takasbank üzerinden imza atıldıktan sonra otamatik  olarak yapılabiliyor.


   YAZAR

HÜSEYİN T İTİZ

EMLAKHABERCİSİ 


 

 

 



Kategoriler
0224 5445044

emlakhabercisi.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
WhatsApp